Samotność
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
atomuse napisał(a):bianfu napisał(a):Wtedy to właśnie mamy do czynienia z toksycznymi ludźmi, których jak ognia lepiej unikać![]()
Kto nie umie byc z innymi i unika ich jak ognia, ten nie umie byc sam ze soba
A moze to tak?
ten nie umie byc sam ze soba, Kto nie umie byc z innymi i unika ich jak ognia
Hmm?
Toksyczni ludzie , toksyczne związki, toksyczne odpady - gdzie ich wszystkich wysłać? w kosmos?
IV stopień (nie)wtajemniczenia
I stopień (nie)wtajemniczenia
I stopień (nie)wtajemniczenia
To zależy od danej chwili, ale co za dużo to nie zdrowo...
--------------------------------------
haker - łamanie haseł
--------------------------------------
haker - łamanie haseł
BÓG napisał(a):Większość z was niestety bardzo rzadko/nigdy nie jest sama.
Bycie samemu nie ma nic wspólnego z innymi osobami i jest to naturalny stan.
a jak rozpoznac ten stan?
ja mysle ze to nie chodzi o to co wiekszosc wyobraza sobie wypowiadajac slowo samotnosc, mi samotnosc kojarzy sie albo z poczuciem pustki, dolujaca.. albo z samouwielbieniem
BÓG napisał(a):Większość z was niestety bardzo rzadko/nigdy nie jest sama.
Bycie samemu nie ma nic wspólnego z innymi osobami i jest to naturalny stan.
nooo. z tym się zgodzę . Nieraz można być samotnym w tłumie, można czuć się samotnie .
Samotność to nieraz niezrozumienie, albo znajomość tylko powierzchowna bez głębszej więzi.
Brak zaufanych przyjaciół, albo samotnośc ujawnia się, gdy taka przyjaźń okazała się fałszywa.
II stopień (nie)wtajemniczenia
Re: Samotność
"Im blizej siebie jestesmy tym mniej jestesmy osamotnieni, stajemy sie samotni a samotnosc jest jak swiatlo w porownaniu z ciemnascia - osamotnieniem "
Zagdzam sie z tym... jednka z drgiej strony wydaje mi się ,ze na dłuższą męte nikt nie chcę być sam...i nie chodzi mi tu o teroie pszychologiczne o poczuciu przynalezności( bo ludzie zegubeni czy tam osamotnieni albo lądują w sekcie, albo w grupie przestępczej itp i koło sie zatacza)
To ,że szukasz podobych do siebie to już jest zank- ze sukasz kogoś kto Cie zroumie z kim bedziesz czuł sie swobodnie, szukasz ludzi, którzy będa ktyryczni ale łagodni szukasz nauczucieli , od ktróych ty sam sie uczysz i oni też czasami sie moga od Ciebie nauczyć cegośnowego
a drugo człowiek to przecież twoje lustro... które tez Cie uczy...a życie to nauka i zbieranie doświadczeń
Człowiek jak i każda istota we wszechświcie jest po coś,przecież fizyka kwantowa potwierdza naukowo, to o o My mamy w podśwaidomości od dziecka"wszystko jest ze sobą połaczona,wspólzalezne...."i nie może istnieć bez reszty....
Każdy po coś jest i jest potrzebny i nie zyje tylko dla siebie samego, dzielisz sie z innymi swoim usmiechem choćby- choćby jak nie wiem była poważna , odwzajemni to
Sam udzaiał w tym forum jest przykładem,jedak choć niewidomo jak jesteś wysoko w rozwoju duchowym ,chcesz sie dzielić z innymi swoja wiedzą, mądrością i jestes otwarty na poglądy innych a to świadczy ,ze szanujesz poprostu Siebie i nnych
i wiesz ,ze człowiek sie uczy całe zycie...
Ps. Taka anegdota, artyści też żyjąc dla sztuki, wkładając w to co robią serce tez dają światu.....piękno
Zagdzam sie z tym... jednka z drgiej strony wydaje mi się ,ze na dłuższą męte nikt nie chcę być sam...i nie chodzi mi tu o teroie pszychologiczne o poczuciu przynalezności( bo ludzie zegubeni czy tam osamotnieni albo lądują w sekcie, albo w grupie przestępczej itp i koło sie zatacza)
To ,że szukasz podobych do siebie to już jest zank- ze sukasz kogoś kto Cie zroumie z kim bedziesz czuł sie swobodnie, szukasz ludzi, którzy będa ktyryczni ale łagodni szukasz nauczucieli , od ktróych ty sam sie uczysz i oni też czasami sie moga od Ciebie nauczyć cegośnowego
Człowiek jak i każda istota we wszechświcie jest po coś,przecież fizyka kwantowa potwierdza naukowo, to o o My mamy w podśwaidomości od dziecka"wszystko jest ze sobą połaczona,wspólzalezne...."i nie może istnieć bez reszty....
Każdy po coś jest i jest potrzebny i nie zyje tylko dla siebie samego, dzielisz sie z innymi swoim usmiechem choćby- choćby jak nie wiem była poważna , odwzajemni to
Sam udzaiał w tym forum jest przykładem,jedak choć niewidomo jak jesteś wysoko w rozwoju duchowym ,chcesz sie dzielić z innymi swoja wiedzą, mądrością i jestes otwarty na poglądy innych a to świadczy ,ze szanujesz poprostu Siebie i nnych
Ps. Taka anegdota, artyści też żyjąc dla sztuki, wkładając w to co robią serce tez dają światu.....piękno
Postęp zależy od jednostek, które są nowatorami,odrzucają konwencje i tworzą nowe światy
A postępowi niech zawsze towarzyszy głos serca i mądrość przodków, by historia nie zataczłą koła ... a piekne i dobre rzeczy z natury pozostały nietknięte...
A postępowi niech zawsze towarzyszy głos serca i mądrość przodków, by historia nie zataczłą koła ... a piekne i dobre rzeczy z natury pozostały nietknięte...
Re: Samotność
Zuzek, ty do tej pani z krwią ma ustach tak piszesz? Myślę że jej nie przekonałeś
Za ciepło, stanowczo za ciepło
Za ciepło, stanowczo za ciepło
...oraz Kosmos o strukturze wyraźnie podobnej do struktury komórek
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4