Samotność

<<

atomuse

VIII stopień (nie)wtajemniczenia

Post 13 kwietnia 2008, 22:07

bianfu napisał(a):Wtedy to właśnie mamy do czynienia z toksycznymi ludźmi, których jak ognia lepiej unikać :wink:

Kto nie umie byc z innymi i unika ich jak ognia, ten nie umie byc sam ze soba :lol:
<<

Scoser

Moderator

Post 14 kwietnia 2008, 05:28

atomuse napisał(a):
bianfu napisał(a):Wtedy to właśnie mamy do czynienia z toksycznymi ludźmi, których jak ognia lepiej unikać :wink:

Kto nie umie byc z innymi i unika ich jak ognia, ten nie umie byc sam ze soba :lol:

A moze to tak?
ten nie umie byc sam ze soba, Kto nie umie byc z innymi i unika ich jak ognia

Hmm?

Toksyczni ludzie , toksyczne związki, toksyczne odpady - gdzie ich wszystkich wysłać? w kosmos?
<<

bolek

IV stopień (nie)wtajemniczenia

Post 14 kwietnia 2008, 09:20

A po co ?
Sami się skażą na dożywotne własne towarzystwo, tłukąc przed tym wszystkie lustra. :D
<<

Strusz

I stopień (nie)wtajemniczenia

Post 3 sierpnia 2008, 02:59

Samotność? To tylko wynalazek ludzki. Ja jadę solo i żadko odczuwam ten stan. W samorozwoju jesteście uzależnieni tylko od siebie. Pozdrawiam.
<<

faranek22

Post 27 sierpnia 2008, 12:56

To zależy od danej chwili, ale co za dużo to nie zdrowo...

--------------------------------------
haker - łamanie haseł
<<

BÓG

Post 18 lipca 2009, 18:17

Większość z was niestety bardzo rzadko/nigdy nie jest sama.
Bycie samemu nie ma nic wspólnego z innymi osobami i jest to naturalny stan.
<<

Szszsz...

V stopień (nie)wtajemniczenia

Post 22 lipca 2009, 12:46

BÓG napisał(a):Większość z was niestety bardzo rzadko/nigdy nie jest sama.

a jak rozpoznac ten stan?

ja mysle ze to nie chodzi o to co wiekszosc wyobraza sobie wypowiadajac slowo samotnosc, mi samotnosc kojarzy sie albo z poczuciem pustki, dolujaca.. albo z samouwielbieniem 8) no ale mysle ze to jeszcze nie to.. ze to glebsze jest, ta samotnosc o ktorej mowia mistrzowie, czuje ze wlasnie to poczucie ze z kims sie jest (chociazby z rzeczami) doprowadzi do tego ze skapniemy sie ze to kims to my sami :roll:
<<

Simisti

III stopień (nie)wtajemniczenia

Post 25 lipca 2009, 19:30

BÓG napisał(a):Większość z was niestety bardzo rzadko/nigdy nie jest sama.

nooo. z tym się zgodzę . Nieraz można być samotnym w tłumie, można czuć się samotnie .
Samotność to nieraz niezrozumienie, albo znajomość tylko powierzchowna bez głębszej więzi.
Brak zaufanych przyjaciół, albo samotnośc ujawnia się, gdy taka przyjaźń okazała się fałszywa.
Obrazek
Obrazek
<<

zuzek

II stopień (nie)wtajemniczenia

Post 30 stycznia 2010, 16:52

Re: Samotność

"Im blizej siebie jestesmy tym mniej jestesmy osamotnieni, stajemy sie samotni a samotnosc jest jak swiatlo w porownaniu z ciemnascia - osamotnieniem "
Zagdzam sie z tym... jednka z drgiej strony wydaje mi się ,ze na dłuższą męte nikt nie chcę być sam...i nie chodzi mi tu o teroie pszychologiczne o poczuciu przynalezności( bo ludzie zegubeni czy tam osamotnieni albo lądują w sekcie, albo w grupie przestępczej itp i koło sie zatacza)
To ,że szukasz podobych do siebie to już jest zank- ze sukasz kogoś kto Cie zroumie z kim bedziesz czuł sie swobodnie, szukasz ludzi, którzy będa ktyryczni ale łagodni szukasz nauczucieli , od ktróych ty sam sie uczysz i oni też czasami sie moga od Ciebie nauczyć cegośnowego :) a drugo człowiek to przecież twoje lustro... które tez Cie uczy...a życie to nauka i zbieranie doświadczeń :D
Człowiek jak i każda istota we wszechświcie jest po coś,przecież fizyka kwantowa potwierdza naukowo, to o o My mamy w podśwaidomości od dziecka"wszystko jest ze sobą połaczona,wspólzalezne...."i nie może istnieć bez reszty....
Każdy po coś jest i jest potrzebny i nie zyje tylko dla siebie samego, dzielisz sie z innymi swoim usmiechem choćby- choćby jak nie wiem była poważna , odwzajemni to :D
Sam udzaiał w tym forum jest przykładem,jedak choć niewidomo jak jesteś wysoko w rozwoju duchowym ,chcesz sie dzielić z innymi swoja wiedzą, mądrością i jestes otwarty na poglądy innych a to świadczy ,ze szanujesz poprostu Siebie i nnych :) i wiesz ,ze człowiek sie uczy całe zycie...
Ps. Taka anegdota, artyści też żyjąc dla sztuki, wkładając w to co robią serce tez dają światu.....piękno :)
Postęp zależy od jednostek, które są nowatorami,odrzucają konwencje i tworzą nowe światy
A postępowi niech zawsze towarzyszy głos serca i mądrość przodków, by historia nie zataczłą koła ... a piekne i dobre rzeczy z natury pozostały nietknięte...
<<

Rad

VIII stopień (nie)wtajemniczenia

Post 5 marca 2010, 00:22

Re: Samotność

Zuzek, ty do tej pani z krwią ma ustach tak piszesz? Myślę że jej nie przekonałeś :)
Za ciepło, stanowczo za ciepło
...oraz Kosmos o strukturze wyraźnie podobnej do struktury komórek
Poprzednia strona

Powrót do Rozwój duchowy